sunnuntai 1. helmikuuta 2015

1.2.2015 Kuusamo


Kesällä ideoimme Ilkan ja Ismon kanssa Kilpisjärvellä reissua samoihin maisemiin talvisessa extreme-hengessä. Ismo ja Ilkka laittoivat hösseliksi ja varailivat Meekon tuvan sekä kelkkakyydin sinne. Nyt oli reissu käsillä. Ari oli startannut Kotkasta hyvin aikaisin aamulla, poimi minut kyytiin Joensuusta ja köröttelimme Ismon ja Pekan luo Lieksaan. Siellä lykkäsimme tavaroita auton ja peräkärrin "täyteen", jonka jälkeen matka jatkui Kuusamoon Törmälään saunaan.

Koska oli tiedossa, että Ilkka pääsee mukaan vasta illalla, kulutimme aikaamme käymällä seuraavana päivänä Konttaisella kuvaamassa kuukkeleita. Heti saavuttuamme yksi istahtikin Ismon kädelle hakemaan makkaraa.




Yritimme houkutella kuukkelia myös kokonaisella nakilla - tökkäsin sen hankeen pystyyn. Ei tullut kuukkeli, mutta nakkitiainen istahti :)


Kävimme tutkimassa Käylänkosken laavua toiveena makkaranpaisto - vaan ei, oli niin tuiskuinen keli, että siirryimme suosiolla muuanne ...

...eli Kiveskoskelle. Oli muuten hyvät leipäset ja hyvää makkaraa :)



Illalla Ilkka saapui kehnon kelin saattelemana ja niin oli "ryhmä rämä" kasassa valmiina Meekon matkaan. Saimme kuitenkin ikäviä uutisia: sää Kilpisellä oli niin myrskyinen, että kelkkayrittäjä ei suostunut turvallisuussyistä viemään meitä sovittuna ajankohtana tunturiin. Ei auttanut kuin jäädä odottelemaan, josko selkiintyisi. No - kuvattavaa löytyy Kuusamostakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti